Туристическа дестинация София беше представена на IMTM 2022 Тел Авив - най-голямото туристическо изложение в Източно средиземноморския регион.

Изложението IMTM се проведе от 29 до 30 март и в него участие взеха над 230 изложители. Борсата бе посетена от близо 20 000 души.

ОП „Туризъм“ представи туристическа дестинация София със самостоятелен информационен деск, който бе част от изложбения щанд на България.

Интересът към българската столица от страна на израелските туристи е традиционно голям. Акцентът в представянето на българската столица беше поставен върху богатото културно-историческо наследство, София като нова дестинация за корпоративен и изложбен туризъм, както и популяризирането й като град на киното - част от мрежата на ЮНЕСКО на творческите градове и Европейска столица на спорта. Гостите от Израел традиционно проявяват и интерес към балнео и спа туризъм, хазартен и шопинг туризъм.

Дескът на София бе посетен от министъра на туризма на Израел – господин Йоел Развозов, посланика на България в Тел Авив – г-жа Румяна Бъчварова, професионалисти от сферата на туризма и от крайни потребители.