Столична община участва в международното изложение „Конвента 2021“, гр. Любляна, Словения

От 25 до 26 август 2021 г., в Панаирната палата в гр. Любляна, се проведе 13-ото издание на търговското изложение  „Конвента“ - единственото по рода си изложение за конгресен туризъм в района на Югоизточна Европа.

Столична община, чрез ОП “Туризъм“, за първи път участва в това изложение съвместно с  Българското конгресно бюро - организация, представляваща повече от 45 компании от събитийния бранш. Съвместното участие е резултат от препоръките и очакванията, представени от представителите на туристическия сектор в Консултативния съвет по въпросите на туризма към Столична община (СО)  за активна и ефективна подкрепа от страна на Столична община за промотиране на конгресните възможности на дестинацията. Столична община и Българско конгресно бюро се представиха на общ изложбен щанд.

В“ Конвента 2021“ участваха 77 изложители от 13 страни от региона на Централна и Югоизточна Европа, представени от организации за управление на дестинации, туристически бордове, конгресни бюра, хотели, конгресни центрове, рекламни компании, маркетингови компании, както и 150 чуждестранни гости – организатори на събития от 24 държави.

В рамките на двата дни на събитието бяха проведени 26 срещи с представители от 15 държави ((Португалия, Унгария, Полша, Израел, Англия, Франция, Румъния, Дания, Холандия, Швеция, Испания, Белгия, Кипър) – медии, международни асоциации, организатори на събития, корпоративни клиенти.

Целта на участието беше промотиране на София като целогодишна туристическа  дестинация с фокус конгресен туризъм и представяне възможностите и потенциала на София за приемане на различни по мащаб и естество форуми и събития.