ОП „Туризъм“ представи туристическа дестинация София на международното туристическо изложение FITUR в Мадрид, Испания

В дните на туристическата борса от 22 до 26 януари 2020 г. бяха проведени и няколко ползотворни срещи с представители на национални туристически организации и официални лица.

По време на 40 –тото международно туристическо изложение FITUR сред над 900 изложители от 165 страни ОП „Туризъм“ представи София със самостоятелен информационен щанд,  част от информационния щанд на България. Интересът към българската столица от страна на испанските туристи е традиционен. Информация и рекламни материали за София потърсиха много индивидуални туристи  и фирми, които предоставят организирани пътувания до София. Българската столица привлича испанските туристи с възможности за туризъм през цялата година с богатото си културно наследство, с разнообразие от културни събития и възможности за забавления. Посетителите на щанда можеха да избират между различни рекламно-информационни материали за София, които представят туристическите забележителности, културно-историческото наследство на града, църквите и манастирите на София. Посетителите бяха насочвани и към каталога с рекламни материали на сайта www.visitsofia.bg, където безплатно могат да бъдат свалени всички езикови версии на рекламните материали за дестинацията.

Щандът на София бе посетен и от посланика на България в Кралство Испания г-н Иван Кондов и от г-жа Мария Янчева – съветник по търговско-икономически въпроси към посолството. Те проведоха среща с директора на ОП „Туризъм“ г-н Иво Маринов. Бяха обсъдени възможности за промотиране на  София сред испанската общественост и пред испанския бизнес. Щандът на София бе посетен и от министъра на туризма на България  г-жа Ангелкова.

Г-н Иво Маринов проведе и отделни работни срещи с г-жа Тамара Рашкович и г-жа Анета Ускович – търговски директори на Националната туристическа организация на Сърбия, и с г-н Любчо Яневски - директор на агенцията за реклама и насърчаване на туризма в Северна Македония. По време и на двата разговора се обсъдиха възможностите за реклама на туристическия потенциал на София в Белград и в Скопие.