Дестинация София привлече интереса на посетителите на фестивала “Escala a Castelló”, който се проведе в Кастейон, Валенсия, Испания, в периода 25-29 април 2019 г.

 След успешното представяне на София през 2018 г. ОП “Туризъм“ отново получи покана за участие в промоционалното събитие в Кастейон “Escala a Castelló” (Stopover in Castellón), което се организира от Регионалния туристически борд съвместно с общинските власти и Летище Кастейон – ново летище, което оперира от три години. Поканата беше отправена от летище Кастейон за представяне на дестинацията на съвместен щанд. Събитието се проведе в периода 25-29  април 2019 г. Фестивалът предлага много забавления и богата програма, поради което привлича голям брой посетители – местни жители и туристи. Освен всички други атракции и активности, в рамките на фестивала се представят и европейски дестинации с директни полети до Кастейон. София е такава дестинация - с два полета седмично, изпълнявани от Райън еър.  София се включи  в това промоционално събитие с подходящи рекламно- формационни материали, представящи богатото културно-историческо наследство на българската столица и многообразието от възможности за забавления.

За нарастващия интерес към София като туристическа дестинация свидетелстват данните за 8% увеличение на туристите от Испания, регистрирани в местата за настаняване в София, през 2018 г. в сравнение с предходната 2017 г.