Международно туристическо изложение Go2Balkans

На 17 и 18 октомври София за трети път е домакин на поредното издание на международното туристическо изложение Go2Balkans, което се провежда в Интер Експо Център.Тазгодишното издание на форума преминава под надслов ‘Входящ, изходящ туризъм и СПА‘.
София ежегодно участва в този форум със самостоятелен щанд, на който представя пред български и чужди туроператори и турагенти многообразието от туристически атракции и събития в дестинацията и богатия ресурс на столицата, насочвайки вниманието им към предимствата от включване на дестинацията в техните програми. Участниците през 2016 г. са от над 15 страни, изложителите са над 70. Подчертан е интересът от страна на посетителите на щанда на Столична община към най-новите атракции в сърцето на столицата - Античния културно-комуникационен комплекс “Сердика”, Музеят за история на София и предложенията за алтернативни форми на туризъм и по-специално поклонническите маршрути, които се провеждат с подкрепата на Столична община.
Организатор на туристическия форум е консорциум от туроператори, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).
Основната цел на Go2Balkans е да привлече интереса на туроператори от цял свят към предлаганите туристически услуги в България и другите държави на Балканите – Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Черна Гора и Хърватия.
В рамките на форума се провежда и изложение, което дава възможност за осъществяване на директни бизнес срещи, обособена зона за презентации и зона за професионални разговори. За първи път тази година вторият ден е отворен за посетители.