ПОСЕЩЕНИЕ НА ЖУРНАЛИСТИ ОТ АЗЕРБАЙДЖАНСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Azad Azerbaijan TV (ATV) В СОФИЯ

В план-програмата на ОП „Туризъм” за рекламно представяне на София като туристическа дестинация през 2018 г. е предвидено организиране на опознавателни турове за журналисти и блогъри от различни страни.
По покана на ОП „Туризъм” и във връзка с новооткритата нискотарифна самолетна линия Баку-София в столицата ни пристигна екип от азербайджанската телевизия ATV, посетил до момента повече от 50 страни.
Изготвената от ОП „Туризъм” програма даде възможност на гостите да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на София и подробно да разгледат основните забележителности, както и най-новите атракции на столицата, в резултат на което беше заснет рекламен филм за София. Филмът e предназначен за азербайджанската общественост и има за цел да се фокусира върху гостоприемството и красотата на българската столица, културно-историческите забележителности на София, кулинарните изкушения на българската национална кухня, възможностите за практикуване на разнообразни форми на туризъм като шопинг, кулинарен, културно- историческия и др. в София през цялата година.
В периода 30.01-03.02.2018 г. освен София, екипът посети Рилски манастир, Боровец и Велико Търново.
Очакванията ни са излъчването на рекламния филм за София по Azad Azerbaijan TV (ATV), една от най-популярните и най-гледани телевизии в Азербайджан през последните години, да допринесе за засилване интереса на азербайджанските туристи към София и България.