Международна туристическа борса в град Ниш


Международното туристическо изложение в гр. Ниш се организира от Туристическата организация на гр. Ниш и през 2017 г. се проведе 18-ото му издание. То е второто по значимост в Република Сърбия след изложението в Белград. Отворено е както за професионалисти, така и за широката публика. В тазгодишното издание участваха туристически организации, туроператори и туристически агенции от Сърбия, както и представители от Черна гора, България, Македония, Гърция, Хърватска. Столична община участва в този форум по силата на Споразумение за сътрудничество между ОП ”Туризъм” и Туристическата организация на Ниш.
В Международното изложение за туризъм и активна почивка в гр. Ниш, освен общини, се представиха хотелиери, етно домакинства, СПА центрове и организатори на събития. Специфичната ориентация на изложението, свързана с насърчаването на активната почивка като все по-популярна форма на туризъм, привлича все повече представители на екстремни спортни клубове, организатори на активна почивка и приключения сред природата.
И в това издание на изложението беше отделено специално внимание на представянето на сръбската кухня и сръбските вина, което през 2017 г. премина под надслов „Хедонизъм и туризъм“.
София се представи на самостоятелен щанд с богат набор от рекламно информационни материали на сръбски език, които удовлетвориха интереса на посетителите към събития от културния календар на столицата, възможностите за кратка градска почивка, шопинг и новите атракции.
На информационния щанд на София присъстваха и студенти от факултет „Туристически и хотелиерски мениджмънт“ на първия частен университет в гр. Ниш –„Сингидунум“. Бъдещите мениджъри в бранша бяха запознати с туристическото предлагане на българската Столица.
.