БЕЛГРАД В СОФИЯ

Туристическата организация на Белград промотира сръбската столица в София на 30.06 и 01.07, като Столична община партнира логичстично.
От 12.00, четвъртък, 30.06 в Централния военен клуб в София се състоя презентация на Белград и Ниш. След нея представителите на туристическия бизнес на България и Сърбия осъществиха директна бизнес комуникация. Обсъдиха се възможностите за увеличаване на двустранния туристообмен.
Събитието бе открито от посланика на Сърбия в България Владимир Чургус. Г-н Иво Маринов, директор на ОП „Туризъм“ към Столична община изяви своето желание добрите партньорски практики да продължат и в бъдеще, като София на свой ред да бъде промотирана като туристическа дестинация в Сърбия.
Според западните ни съседи, България и главно жителите на София са 2-ри по значение пазар за тях. В допълнение, Air Serbia вече прави пътуването до Сърбия по-бързо и удобно. Разработени са специални уикенд пакети, които туристите могат да ползват при закупуването на самолетни билети.
B2C събитието, където на площад „Александър I Батемберг“ Сърбия бе промотирана като дестинация пред широката аудитория, се състоя до 20.00 на същия ден. Тя продължи и в петък от 10.00 до 18.00. Жителите и гостите на София успяха да опитат традиционни сръбски ястия, както и да се насладят на характерна за страната музика и танци.