ОП „Туризъм“ представи Столична община по време на Национална среща на Туристическите информационни центрове в България

На 17 май 2019 г. в град Варна се проведе Национална среща на Туристическите информационни центрове в България. Събитието бе организирано от  Община Варна, а място на провеждането бе зала „Варна“ на хотел „Черно Море“. На срещата присъстваха представители на 25 Туристически информационни центрове от България. Презентация по време на срещата направи и г-н Иво Маринов, директор на ОП „Туризъм“ към Столична община.

Срещата бе разделена на две части – презентационна и дискусионна. Един от панелите в презентационната част имаше за цел да покаже различните форми на организация на ТИЦ в България. Г-н Иво Маринов направи презентация, с която накратко запозна участниците със структурата и дейността на ОП „Туризъм“ към Столична община като звеното отговарящо за туризма в Столична община. Акцентът в презентацията бяха четирите ТИЦ на територията на Столична община, които вече са в завършваща фаза по процедурата за сертифицирането им. Директорът на ОП „Туризъм“ представи функциите, информационните и рекламните дейности и туристическите продукти, които разработват туристическите информационни центрове в София. До края на годината  в София се очаква да заработи и пети информационен център. Г-н Маринов говори и за 3Д дигитализация на туристически обекти в София, която ОП „Туризъм“ реализира заедно с националната дигитална платформа IWALK.BG.

По време на дискусионната част представителите на различните общини имаха възможност да проведат дискусия и да обменят добри практики за функционирането на ТИЦ. Беше обсъдена ролята на Общините в рекламата на България както на международно, така и на местно ниво, в които туризмът е един от водещите икономически отрасли.